Seznam alergenů

Kategorie: Jídelna
Zveřejněno: středa 10. prosinec 2014 14:00
Napsal Mgr. Zuzana Benešová

Seznam alergenů

Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

Alergeny budou uváděny na jídelním lístku pod zadaným číslem.

 1. obiloviny obsahující lepek
 2. korýši a výrobky z nich
 3. vejce a výrobky z nich
 4. ryby a výrobky z nich
 5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
 6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
 7. mléko a výrobky z něj
 8. suché skořápkové plody (mandle, ořechy)
 9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich

 --------------------------------------------------------------------------

PROVOZ ŠD a ŠJ v době od 3. do 5.12.2014

Kategorie: Jídelna
Zveřejněno: středa 26. listopad 2014 12:26
Napsal Mgr. Zuzana Benešová

Vážení rodiče,

 vzhledem ke stavebním úpravám suterénu hlavní budovy školy vyhlásil ředitel školy třídenní ředitelské volno (3.-5. 12.).

Provoz ŠJ a ŠD zůstává nepřerušen. ŠD pro přihlášené žáky pracuje od 8:00 do 15:00, obědy se přihlášeným žákům vydávají v těchto dnech od  11:00 do 13:00.

Děkujeme za pochopení.

Info o surovinách

Kategorie: Jídelna
Zveřejněno: pondělí 18. srpen 2014 13:24
Napsal Milada Pešková

Informace o surovinách ve školní jídelně

Každá školní jídelna má povinnost podle vyhlášky 107/2005 Sb. o školním stravování dodržovat výživové normy a plnit spotřební koš. 

Naše školní jídelna vaří z kvalitních surovin převážně české výroby:

•    maso - je přiváženo každý den čerstvé
•    vepřové je libové z kýty nebo plece
•    hovězí z mladých býků
•    mletá a sekaná masa si připravujeme sami z čerstvých libových surovin
•    kuřecí maso je z prsních řízků nebo stehenních steaků
•    krůtí maso je z prsních řízků
•    ze zvěřiny jsme zařadili jelena a daňka
•    králík – používáme králičí hřbety
•    ryby - nakupujeme kvalitní od známých českých firem – mořská štika, losos, tuňák, platýz, hejk, treska, mahi, tilápie
•    vejce - kontrolujeme kvalitu
•    brambory - nakupujeme od českých pěstitelů
•    zelenina - zařazujeme ji do vařených jídel i jako přílohu formou salátů nebo čerstvé zeleninové oblohy
•    ovoce - dle možností a sezóny
•    olej - k přípravě pokrmů používáme kvalitní rostlinné oleje
•    tuky - snažíme se střídat rostlinné a živočišné tuky
•    snažíme se obohatit jídelníček jídly podle nových receptů. 

Také strávníkům poskytujeme kvalitní ovocné tyčinky, jogurty a mléčné dezerty – tvaroh, pudink.

Milada Pešková, vedoucí jídelny

--------------------------------------------------------------------------

Seznam alergenů

Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

Alergeny budou uváděny na jídelním lístku pod zadaným číslem.
 1. obiloviny obsahující lepek
 2. korýši a výrobky z nich
 3. vejce a výrobky z nich
 4. ryby a výrobky z nich
 5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
 6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
 7. mléko a výrobky z něj
 8. suché skořápkové plody (mandle, ořechy)
 9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich

--------------------------------------------------------------------------

 

Jídelníček - Strava.cz

Kategorie: Jídelna
Zveřejněno: pátek 18. červenec 2014 11:29
Napsal Správce

Aktuální jídelníček je k dispozici na stránkách:


Jídelníček na STRAVA.CZ - klik zde
strava.cz

 

Po přihlášení můžete objednávat i odhlašovat obědy.
Přihlášení na: www.strava.cz - zarizeni 4346

Přihlašovací údaje obdržíte u vedoucí školní jídelny po nahlášení své e-mailové adresy.

 

Objednávací box

Kategorie: Jídelna
Zveřejněno: neděle 5. leden 2014 19:30
Napsal Super User

Objednací box v jídelně

Návod k používání objednacího boxu, který máme ve školní jídleně:

navod k objednacimu boxu

Jedná se o originální návod od firmy VIS PlzeňOtevře se v novém okně.

Cena obědů

Kategorie: Jídelna
Zveřejněno: neděle 5. leden 2014 19:09
Napsal Správce

Školní jídelna - ceny a placení obědů

Ceny obědů (s platností od 1. 7. 2019): 

Strávník je zařazen do stravovací skupiny podle věku, který dovrší ve školním roce od 1. září do 31. srpna.

Věk dítěteCena obědaZáloha
7 - 10 let 24,- Kč 480,- Kč
11 - 14 let 26,- Kč 520,- Kč
15 - 18 let 28,- Kč 560,- Kč
studenti SŠ 28,- Kč  
Cizí strávníci: 59,- Kč  
Čip     150,- Kč

 

Způsob placení stravného:

Hotově:

Poslední dva dny v měsíci  od 7.00 do 14.00 hod. u vedoucí stravování,
ostatní dny  7:00 - 11:00 hod. Dodržujte prosím stanovené hodiny.

Platba z běžného účtu - trvalý příkaz k úhradě:

Platbu zasílejte na účet 5474512/0800, variabilní symbol = evidenční číslo žáka
(slouží k identifikaci každé jednotlivé platby)
Stravné se platí zálohově, tj. měsíc předem  ke 20 dni v měsíci.
Do zprávy pro příjemce zadejte jméno dítěte. Změnu účtu musíte vždy nahlásit.

Přihlašování a odhlašování obědů

•    Telefonicky na čísle 485 108 421
•    přes internet (stránky Strava.cz viz. Strava-objednávky v menu) - údaje obdržíte po uvedení e-mailové adresy
•    e-mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
•    pomocí čipu na objednacím boxu.
•    odhlášení oběda na daný den musí být provedeno do 8.00 hodin

V době nemoci má žák nárok na oběd pouze první den nemoci. Následující dny je třeba odhlásit nebo se stravovat jako cizí strávník, t.j. včetně všech nákladů - cena oběda 59,- Kč.

Jestliže strávník zapomene čip, obdrží v kanceláři ŠJ náhradní stravenku.
 
Oběd bude vydán po zaplacení a provedení objednávky. Pokud stravné nebude uhrazeno, oběd nebude vydán!

Výdej obědů

Doba výdeje pro cizí strávníky je od 11.15 do 11.45 hodin.
Doba výdeje pro žáky a zaměstnance školy je od 11.45 do 14.00 hodin
Žáci vstupují do jídelny s pedagogickým dohledem.

Vyúčtování stravného:

  • na konci školního roku
  • při ukončení stravování

Provozní řád školní jídelny - zde

Další články...