Školní jídelna
Přihlášení obědů - 1.9. 2021
Vážení strávníci,
od 1. září !!včetně!! mají přihlášené obědy všichni strávníci, kteří mají nastavené platby převodem. V případě, že Vaše dítě nepůjde 1.9. na oběd, prosím o odhlášení strava.cz, telefonem, mailem.
Hotovostní platby - prosím o úhradu zálohy stravného na září co nejdříve. Neuhrazené hotovostní platby nemají od 1.9. přihlášený oběd. Platit můžete i v průběhu srpna, v kanceláři budu od 7 do 13:30h.
1. školní den ve středu 1.9.2021 bohužel nebudu do 10h v kanceláři. Velice se omlouvám za případné komplikace. Po 10h Vám budu plně k dispozici. V případě jakéhokoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat.
Nikola Skramuská
vedoucí školní jídelny
ZŠ Liberec, U Soudu 369/8, p.o.
U Soudu 369/8
460 01 Liberec 2
tel: 485 108 421, 736 756 525, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Info pro rodiče
Vážení strávníci,
od 1. září 2021 !!včetně!! mají přihlášené obědy všichni strávníci, kteří mají nastavené platby převodem. V případě, že Vaše dítě nepůjde 1.9. na oběd, prosím o odhlášení strava.cz, telefonem, mailem.
Hotovostní platby - prosím o úhradu zálohy stravného na září co nejdříve. Neuhrazené hotovostní platby nemají od 1.9. přihlášený oběd. Platit můžete i v průběhu srpna, v kanceláři budu od 7 do 13:30h.
1. školní den ve středu 1.9.2021 bohužel nebudu do 10h v kanceláři. Velice se omlouvám za případné komplikace. Po 10h Vám budu plně k dispozici. V případě jakéhokoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat.
Nikola Skramuská
vedoucí školní jídelny
ZŠ Liberec, U Soudu 369/8, p.o.
U Soudu 369/8
460 01 Liberec 2
tel: 485 108 421, 736 756 525, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Seznam alergenů
Seznam alergenů
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
Alergeny budou uváděny na jídelním lístku pod zadaným číslem.
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. suché skořápkové plody (mandle, ořechy)
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich
--------------------------------------------------------------------------
PROVOZ ŠD a ŠJ v době od 3. do 5.12.2014
Vážení rodiče,
vzhledem ke stavebním úpravám suterénu hlavní budovy školy vyhlásil ředitel školy třídenní ředitelské volno (3.-5. 12.).
Provoz ŠJ a ŠD zůstává nepřerušen. ŠD pro přihlášené žáky pracuje od 8:00 do 15:00, obědy se přihlášeným žákům vydávají v těchto dnech od 11:00 do 13:00.
Děkujeme za pochopení.
Info o surovinách
Informace o surovinách ve školní jídelně
Každá školní jídelna má povinnost podle vyhlášky 107/2005 Sb. o školním stravování dodržovat výživové normy a plnit spotřební koš.
Naše školní jídelna vaří z kvalitních surovin převážně české výroby:
• maso - je přiváženo každý den čerstvé
• vepřové je libové z kýty nebo plece
• hovězí z mladých býků
• mletá a sekaná masa si připravujeme sami z čerstvých libových surovin
• kuřecí maso je z prsních řízků nebo stehenních steaků
• krůtí maso je z prsních řízků
• ze zvěřiny jsme zařadili jelena a daňka
• králík – používáme králičí hřbety
• ryby - nakupujeme kvalitní od známých českých firem – mořská štika, losos, tuňák, platýz, hejk, treska, mahi, tilápie
• vejce - kontrolujeme kvalitu
• brambory - nakupujeme od českých pěstitelů
• zelenina - zařazujeme ji do vařených jídel i jako přílohu formou salátů nebo čerstvé zeleninové oblohy
• ovoce - dle možností a sezóny
• olej - k přípravě pokrmů používáme kvalitní rostlinné oleje
• tuky - snažíme se střídat rostlinné a živočišné tuky
• snažíme se obohatit jídelníček jídly podle nových receptů.
Také strávníkům poskytujeme kvalitní ovocné tyčinky, jogurty a mléčné dezerty – tvaroh, pudink.
Milada Pešková, vedoucí jídelny
--------------------------------------------------------------------------
Seznam alergenů
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
Alergeny budou uváděny na jídelním lístku pod zadaným číslem.
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. suché skořápkové plody (mandle, ořechy)
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich
--------------------------------------------------------------------------