Seznam alergenů
Seznam alergenů
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
Alergeny budou uváděny na jídelním lístku pod zadaným číslem.
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. suché skořápkové plody (mandle, ořechy)
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich
--------------------------------------------------------------------------
PROVOZ ŠD a ŠJ v době od 3. do 5.12.2014
Vážení rodiče,
vzhledem ke stavebním úpravám suterénu hlavní budovy školy vyhlásil ředitel školy třídenní ředitelské volno (3.-5. 12.).
Provoz ŠJ a ŠD zůstává nepřerušen. ŠD pro přihlášené žáky pracuje od 8:00 do 15:00, obědy se přihlášeným žákům vydávají v těchto dnech od 11:00 do 13:00.
Děkujeme za pochopení.
Info o surovinách
Informace o surovinách ve školní jídelně
Každá školní jídelna má povinnost podle vyhlášky 107/2005 Sb. o školním stravování dodržovat výživové normy a plnit spotřební koš.
Naše školní jídelna vaří z kvalitních surovin převážně české výroby:
• maso - je přiváženo každý den čerstvé
• vepřové je libové z kýty nebo plece
• hovězí z mladých býků
• mletá a sekaná masa si připravujeme sami z čerstvých libových surovin
• kuřecí maso je z prsních řízků nebo stehenních steaků
• krůtí maso je z prsních řízků
• ze zvěřiny jsme zařadili jelena a daňka
• králík – používáme králičí hřbety
• ryby - nakupujeme kvalitní od známých českých firem – mořská štika, losos, tuňák, platýz, hejk, treska, mahi, tilápie
• vejce - kontrolujeme kvalitu
• brambory - nakupujeme od českých pěstitelů
• zelenina - zařazujeme ji do vařených jídel i jako přílohu formou salátů nebo čerstvé zeleninové oblohy
• ovoce - dle možností a sezóny
• olej - k přípravě pokrmů používáme kvalitní rostlinné oleje
• tuky - snažíme se střídat rostlinné a živočišné tuky
• snažíme se obohatit jídelníček jídly podle nových receptů.
Také strávníkům poskytujeme kvalitní ovocné tyčinky, jogurty a mléčné dezerty – tvaroh, pudink.
Milada Pešková, vedoucí jídelny
--------------------------------------------------------------------------
Seznam alergenů
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
Alergeny budou uváděny na jídelním lístku pod zadaným číslem.
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. suché skořápkové plody (mandle, ořechy)
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich
--------------------------------------------------------------------------
Jídelníček - Strava.cz
Aktuální jídelníček je k dispozici na stránkách:
Jídelníček na STRAVA.CZ - klik zde
Po přihlášení můžete objednávat i odhlašovat obědy.
Přihlášení na: www.strava.cz - zarizeni 4346
Přihlašovací údaje obdržíte u vedoucí školní jídelny po nahlášení své e-mailové adresy.
Objednávací box
Objednací box v jídelně
Návod k používání objednacího boxu, který máme ve školní jídleně:
Jedná se o originální návod od firmy VIS Plzeň.
ŠJ - Cena obědů
Školní jídelna - ceny a placení obědů
Ceny obědů (s platností od 1. 9. 2023):
Strávník je zařazen do stravovací skupiny podle věku, který dovrší ve školním roce od 1. září do 31. srpna.
Věk žáka | Cena oběda | Záloha |
---|---|---|
7 - 10 let | 31,- Kč | 620,- Kč |
11 - 14 let | 35,- Kč | 700,- Kč |
15 - 18 let | 39,- Kč | 780,- Kč |
studenti SŠ | 44,- Kč | 880,- Kč |
Cizí strávníci: | 84,- Kč | 1 680,- Kč |
Čip dle typu | 100,- až 150,- Kč |
K ceně oběda, který je odnášen z jídelny v době epidemiologických opatření (cizí strávníci, nemoc, apod.) může být připočítána částka 8,- Kč za jednorázové boxy.
Způsob placení stravného:
Hotově:
Poslední dva dny v měsíci od 7.00 do 14.00 hod. u vedoucí stravování,
ostatní dny 7:00 - 11:00 hod. Dodržujte prosím stanovené hodiny.
Platba z běžného účtu - trvalý příkaz k úhradě:
Platbu zasílejte na účet 5474512/0800, variabilní symbol = evidenční číslo žáka
(slouží k identifikaci každé jednotlivé platby)
Stravné se platí zálohově, tj. měsíc předem ke 20 dni v měsíci.
Do zprávy pro příjemce zadejte jméno dítěte. Změnu účtu musíte vždy nahlásit.
Přihlašování a odhlašování obědů
• telefonicky na čísle 485 108 421
• přes internet (stránky Strava.cz viz. Strava-objednávky v menu) - údaje obdržíte po uvedení e-mailové adresy
• e-mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
• na objednacím boxu pomocí čipu nebo přihlašovacích údajů
• odhlášení oběda na daný den musí být provedeno do 8.00 hodin
V době nemoci má žák nárok na oběd pouze první den nemoci. Následující dny je třeba odhlásit nebo se stravovat jako cizí strávník.
Jestliže strávník zapomene čip, obdrží v kanceláři ŠJ náhradní stravenku.
Oběd bude vydán po zaplacení a provedení objednávky. Pokud stravné nebude uhrazeno, oběd nebude vydán!
Výdej obědů
Doba výdeje pro cizí strávníky je od 11.10 do 11.40 hodin.
Doba výdeje pro žáky a zaměstnance školy je od 11.40 do 14.00 hodin
Žáci vstupují do jídelny s pedagogickým dohledem.
Vyúčtování stravného:
- na konci školního roku
- při ukončení stravování
Provozní řád školní jídelny - zde